Uitslag Eerste Kamer

Geen echte verrassingen op 23 mei 2011!
In Brabant heeft één lid van Provinciale Staten van de VVD uit strategische overwegingen PVV gestemd, en elders in het land stemde een lid van D66 met een blauwe pen en bracht daardoor een ongeldige stem uit, D66 maar 5 zetels en de SP een zetel extra! De OSR toch weer 1 zetel!!! De OSR en Jan Nagel van 50 hebben zo wel een mooi feestje te vieren!

Geen toeval
Voor de senator van de SGP Gerrit Holdijk uit Uddel, gemeente Apeldoorn bestaat toeval niet, het is dus wel een vingerwijzing Gods te noemen dat juist de anti-christelijke partij D66 een zetel verspeelt en tegelijk de SGP in zo'n mooie sleutelpositie zit. Juist nu de nood zo hoog is in het Christelijke deel van Nederland.

De ChristenUnie zal minder enthousiast zijn. Als de SGP gewild had zou de CU immers drie zetels hebben gekregen, wat niet het geval is.

Het 'progressieve- gelijkheidsdenken' van D66, Groen Links en in mindere mate PVDA, PVDD en SP krijgen zo wel een koekje van eigen deeg.
Door de voortdurende aanvallen op alles wat christelijk is of belangrijk is voor religieuze minderheden, zoals kosjer eten/hallal/ verbieden van ritueel slachten;het vrouwenstandpunt van de SGP; boerka/nikab/hoofddoekjes verbod; autonomie aantasten van bijzondere scholen; bezwaarde trouwambtenaren bij homohuwelijken ontslaan; uitbannen zichtbare religieuze symbolen; afschaffen wetstekst tegen godslastering en handhaving koopzondagen tegengaan, om enkele voorbeelden te noemen is het natuurlijk niet zo gek dat de SGP meer te vrezen heeft van D66 en aanverwante partijen [PAARS dus!] dan van de PVV en hier voor kiest.

ChristenUnie
Het mag een godswonder genoemd worden dat de ChristenUnie niet dezelfde conclusie trekt. De hoofdreden moet hier gezocht worden in de opvatting van de CU dat je in een democratie de Islam niet anders moet behandelen dan de Christelijke Kerk. Men legt dus terecht minder nadruk op de 4 procent moslims in Nederland.

Het minderheidskabinet kan vooralsnog gewoon verder.
Maar er zit wel een scheurtje in de machine, die meerderheid is zelfs met topoverleg in het Torentje niet gehaald.

Samenstelling nieuwe Eerste Kamer 2011

Partijen Zetels Eerste Kamer:

VVD 16
PvdA 14
CDA 11
PVV 10
SP 8
D66 5
GroenLinks 5
ChristenUnie 2
SGP 1
Partij voor de Dieren 1
Onafhankelijke Senaatsfractie 1
50Plus 1
VVD,CDA en PVV samen 37
SGP 1
Totaal 38
Overige partijen 37


Plaats een reactie: