VVD kleurt Nederland BLAUW

Op Overijssel (groen/CDA) en de Noordelijke Provincies (rood/PVDA) na is de rest van Nederland politiek op drie maart ingenomen door de VVD van Rutte. Een goede tweede is de PVV en verder is D66 een behoorlijke winnaar.
In de Eerste Kamer komt men vooralsnog een zetel tekort, maar de stemmen van provinciale partijen kunnen hierin nog verandering brengen, naar het schijnt neigen de Partij voor het Noorden (1 stem); Ouderenpartij Noord-Holland (1 stem) en Zeeuwse Onafhankelijke Senaatsfractie (2 stemmen) hiertoe. Daar staat tegenover dat de Fryske Nasjonale Partij (4 stemmen) weer geneigd is om links te stemmen.

Het is te vrezen dat de economie het zal winnen van de menselijkheid.

Verder valt het grote verlies van het CDA en de ChristenUnie erg op. Voor beide geldt: het midden loont niet, kies!

In Noord-Brabant is Wiegel formateur, de dagen van de PVDA zijn dus geteld in de Staten. Hij gaat uiteraard voor VVD; PVV en CDA. De taktiek zal zijn om PVDA en D66 tegen de PVV uit te spelen.

We zullen ons de komende jaren nog blauw ergeren!


Plaats een reactie:cauckydut
cauckydut

In July of 1976, the 58th annual convention of the American Legion Department of Pennsylvania took place at the Bellevue Stratford Hotel in Philadelphia finasteride costco

Jurebeemn
Jurebeemn

However, it was recently reported that a series of patients with acquired tamoxifen resistance in whom tumor estrogen and progesterone receptors were measured by both ligand binding and immunohistochemical assays to circumvent the problem of receptor occupancy by the drug Encarnacion et al cialis for sale

Lodewijk Den Breejen
Lodewijk Den Breejen

SP

PVDA hater klopte dus, maar niet de PVV maar de SP werd het. Wiegel maakte zo toch weer opmerkelijk landelijk nieuws. Voor de SP was het niet al te moeilijk, de Brabantse VVD is immers ook voor het afmaken van de Ecologische Hoofdstructuur. De gefrustreerde reactie van Groen Links was dus zwakjes, van de PVDA taal nog teken. Dat krijg je met mensen zonder veel visie maar wel met veel ambitie!