07
Feb
2019
De Joodse keuken
DE JOODSE KEUKEN
Het joodse woord voor spijswetten is kasjroet. Kosjer (geschikt) vlees/ eten doet men om twee redenen:
- Bevorderd de gezondheid.
- Is heiligmakend, dus geestelijk genezend.
- Landdieren: herkauwers met gespleten hoeven mag men wel eten. Denk hierbij aan koeien, schapen, herten en geiten. Zie voor een nadere onderbouwing de thoratekst Deuteronomium (tweede wetgeving) hoofdstuk 12.
- Vogels: er zijn 27 soorten vogels verboden, waaronder roofvogels. Men eet alleen vogels met een krop en een bepaalde maaginhoud, vooral tamme vogels zoals kippen, duiven, eenden en ganzen.
- Zeedieren: alleen vissen met schubben worden gegeten.
- Sjechita: slachten volgens de voorschriften.
- Vlees- en zuivelproducten scheiden, vaak met een dubbele keuken of een tweedeling in de ene keuken.
magasin levitra en ligne 6 Her lifetime risk of eventually developing hypertension is estimated to be 80
Bedaiwy MA, Mousa NA, Casper RF buy roaccutane online uk