Top 100 Nieuw.us albums juni 2012
  1. [-]Nive Nielsen & The Deer Children - Nive Sings!
    Al mag ze als geboren inuk uit het tot de verbeelding sprekende Groenland komen, Nive Nielsen is eigenlijk een wereldburger te noemen. Ze studeerde in Engeland en Canada en acteerde in Hollywood in een film met Colin Farrell. Eenmaal terug in Groenland hielp vriend Jan De Vroede haar met het uitdiepen van de liedjes die ze tijdens het verblijf in Engeland op de ukelele schreef. Dit debuut werd met behulp van gasten als Howe Gelb, Matt Bauer, Patrick Carney en producer John Parish een charmante, zachtaardige en vindingrijke plaat, mede door het uitgebreide instrumentarium. Aldus PlatoMania
  2. [-] Sigur Ros - Valtari
    Valtari is al de 6de studioplaat van de Ijslandse band Sigur Rós.
    Nu laten ze de Pop sound van de voorganger Með Suð í Eyrum Við Spilum Endalaust achter zich en komen ze met Valtari. Een plaat die de kille sfeer van ( ) heeft en de ambiance die wat doet denken aan het debuut Von. Valtari is weer een typisch Sigur Rós geval voor mij, je geeft het wat tijd en je krijgt er heel wat voor terug. Aldus MusicMeter
  3. [-] Of Monsters And Man - My Head Is An Animal
    Adembenemend zuiver en mooi!
    Ze komen uit IJsland, maar verwacht van Of Monsters And Men geen ijle sferen en donkere postrock. Met het debuut van dit gezelschap haal je namelijk de lente in huis! Vijf jongens en één meisje zijn verantwoordelijk voor deze geslaagde dosis frisse Indiefolk die omschreven zou kunnen worden als een kruising tussen bijvoorbeeld Mumford & Sons, Givers en, vooruit, omdat Rolling Stone het zegt, Arcade Fire. Centraal staan de stemmen van Nanna Bryndís Hilmarsdóttir die doet denken aan Julia Stone, en Ragnar rhallsson die Paul Heaton The Beautiful South in herinnering roept. Het liefst zingen ze samen en dat doen ze met zoveel overgave dat je als luisteraar graag aanhaakt, hoewel de twaalf liedjes wel wat meer luisterbeurten nodig hebben voordat ze echt blijven hangen. Helemaal origineel durven we de aanstekelijke sound van Of Monsters And Men niet noemen, maar dat wordt door gecompenseerd met enthousiasme, charme en goede liedjes. Eind april zijn ze even in Amsterdam, maar het zou gek zijn als ze in de zomer niet terugkomen om via de verschillende festivals de rest van ons land te veroveren.
  4. [35] Great Lake Swimmers - New Wild Everywhere 16.99 / LP 19.99
    Deze Canadese folkband uit Toronto laat op dit nieuwe album in sommige nummers een vleugje country muziek horen, bijvoorbeeld door het gebruik van de viool bespeeld door Miranda Mulholland die ook haar stem laat horen in het nummer Easy Come Easy Go. Hoewel de band op vorige albums al heeft bewezen dat het vertalen van melancholiek geen probleem is, laten de Great Lake Swimmers op New Wild Everywhere zien dat zij zeker niet verleerd zijn om dit te verwerken in hun nummers. In de gelijknamige track van dit nieuwe album New Wild Everywhere zorgt leadzanger Tony Dekker door de zin Theres a new wild feeling dancing in the air, theres a new wild everywhere dat je nieuwsgierig wordt. Niet alleen naar de toekomst, ook naar de nummers op dit album.
  5. [-]Gravenhurst - The Ghost In Daylight 15.99 / LP 19.99
    Het is een tijd stil geweest rond Gravenhurst; de band rond de Britse muzikant Nick Talbot, die tussen 2004 en 2007 drie hele bijzondere platen maakte waarop traditionele Britse folk op subtiele wijze werd vermengd met invloeden uit onder andere de postrock, Krautrock, elektronica, shoegaze en dreampop. Het leverde aardedonkere maar wonderschone muziek op, die na drie platen nog steeds naar veel meer smaakte. Op dat meer hebben we lang moeten wachten, maar na vijf lange jaren verschijnt The Ghost In Daylight. Aardedonkere folk vormt nog altijd de basis, maar ook dit keer weer omgeven door de meest uiteenlopende invloeden. Het gitaarwerk is prachtig, de zang zorgt gegarandeerd voor kippenvel, de ouderwets klinkende elektronica is sfeerbepalend en de toegevoegde invloeden uit de ambient maken de muziek alleen maar mooier, spannender en indringender. The Ghost In Daylight is een plaat die direct een diepe indruk maakt, maar vervolgens nog heel lang blijft verbazen en betoveren. Aldus PlatoMania
  6. [-] Bowerbirds - The Clearing
    Het begint la goed met het mooie en toch ook stevige Tuck The Darkness In en verderop wordt de spanning goed vastgehouden.
  7. [19] Michael Kiwanuka - Home Again 14,99 / 2CD deluxe 18,99 / LP 19,99
    Het is zeer eenvoudig vast te stellen dat Michael Kiwanuka's ster razendsnel stijgende is. Vooral in thuisland Engeland is de 24-jarige, singer-songwriter van Oegandese afkomst nog voor zijn debuutalbum is verschenen bijzonder succesvol; hij won zo'n beetje alle debutantenprijzen. Ook op het Europese continent begint Kiwanuka's naam rond te zingen. De single Home Again was al prominent aanwezig in De Wereld Draait Door en staat bovendien op nummer 1 in België. Is het, nu de debuut-cd Home Again zo'n beetje in de winkel ligt, al deze commotie waard? Ja, zeker. In feite is dit rijk geproduceerde en sterk ouderwetse soul-album zo sterk dat de single Home Again nog wel het minst sterke liedje lijkt. De kracht zit hem niet alleen in Kiwanuka's op klassieke jaren zeventig soul leest geschoeide liedjes en diens warme stemgeluid, maar ook vooral in de geweldige arrangementen die strijkers, houtblazers en dwarsfluiten laten samenvloeien in een warme sound. De soul, blues en folk van zangers als Bill Withers, Donny Hathaway en Terry Callier dringt diep door in schitterende pareltjes als Tell Me A Tale, Any Day Will Do Fine, de Otis Redding-ballad Rest en de imposante afsluiter Worry Walks Beside. Aldus PlatoMania. Zie verder Culture Vulture, door Hans al vroeg getipt!
  8. [-]Amadou & Mariam - Folila 17.99
    Als ambassadeurs van het nieuwe Afrika zingen Amadou & Mariam sinds het succes van Dimanche A Bamako, mede natuurlijk dankzij de productie van Manu Chao, over de hele wereld. Op dit fonkelnieuwe album krijgen ze wederom hulp van enkele bewonderaars. Onder meer Santigold, Tunde & Kyp van TV On The Radio en Jake Shears van The Scissor Sisters spelen of zingen mee. Dat maakt Folila tot een veelzijdige crossoverplaat die is opgebouwd rond hun stereotype samenzang, de zwoele melodietjes en de opzwepende funky gitaarsound die het duo zo bijzonder maakt. De hechte bandsound werd opnieuw geproduceerd door Marc- Antoine Moreau. Naast het swingende openingsnummer Dougou Badja (met Santigold) is er een fraai bluesnummer met mondharmonica getiteld Wari (met Amp Fiddler), dat bijna naadloos overgaat in het fraai wegstervende liefdesliedje Sans Toi. Het afsluitende Cherie compleet met kinderkoor en kora legt nog eens feilloos de roots bloot van dit sympathieke duo.
  9. [-] Jay Farrar, Will Johnson, Anders Parker & Yim Yames - New Multitudes
    Het is niet voor het eerst dat we kennismaken met nieuw ontdekte Woody Guthrie teksten, op muziek gezet door hedendaagse musici, maar dit project, ter ere van Guthrie&rsquos 100ste geboortedag onderscheidt zich wel degelijk van eerdere projecten. De mannen van onder andere Son Volt, My Morning Jacket, Centro-Matic hebben Guthrie&rsquos teksten gecombineerd met hun eigen sterke kanten, waardoor bijvoorbeeld het prachtige My Revolutionary Mind zo op een My Morning Jacket album zou kunnen staan, terwijl VD City met zijn scheurende gitaren en alt. country aanpak van een Centro-Matic CD lijkt te komen. Tekstueel wijkt het ook behoorlijk af van het bekende Guthrie repertoire, aangezien de teksten afkomstig zijn uit Guthrie&rsquos tijd in Los Angeles, en de tijd vlak voordat de Huntington&rsquos Disease diagnose gesteld werd, waardoor de teksten veelal een grote stads problematiek raken en niet zelden een sterk persoonlijk karakter kennen. Ook in Deluxe editie met 11 extra tracks, deze uitgave, die zowel als hommage als eigentijds roots album volledig geslaagd is.
  10. [-]Rocket Juice & The Moon - Rocket Juice & The Moon
    Rocket Juice and the Moon is a musical supergroup. The group consists Damon Albarn (guitar, vocals) of Blur, Flea (bass) of Red Hot Chili Peppers and Tony Allen (drums, percussion), longtime drummer and musical producer for Fela Kuti. Aldus PlatoMania
  11. [1] Ciara Sidine - Shadow Road Shining
    Dit mooie album is het debuut van deze Ierse zangeres/ tekstschrijver uit Dublin, waar ze uitgeefster is van boeken. Haar grote passies zijn alt-country en americana. Riding Home is bijvoorbeeld een sterke opener, daarnaast is het duet Constellations met Jack Lukeman aka &lsquoJack L&rsquo zeer de moeite waard. Maar eigenlijk is elk nummer een juweeltje en een waardige nummer één! En daarnaast zeker een kandidaat voor de eindlijst van 2012.
  12. [2] Little Willies - For The Good Times
    In 2006 kwamen ze met hun debuutalbum getiteld: The Little Willies en brachten sindsdien regelmatig een album uit, dat zonder uitzondering goed ontvangen werd. De groep draait vooral rond Norah Jones (vocals, piano) en Richard Julian (vocals, songwriter en recordmaker). Prachtige covers zoals Remember me ; Jolene en Lovesick Blues.
  13. [3] Maccabees - Give To The Wild
    Dit 5e album sinds hun debuut in 2004 mag er zijn, en opent met een mooi intro en loopt over in het 2e nummer Child. Deze indieband komt uit Brighton, England en maakt onder leiding van leadzanger / gitarist Orlando Weeks mooie muziek. Feel The Feeling zoals het 3e nummer terecht heet!
  14. [4] Dearhunter - The Color Spectrum
    Deze Indierockband komt uit Providense, Rhode Islands en moet niet verward worden met die andere indieband uit Atlanta, Georgia: Deerhunter. Dit album is in de USA in 2011 uitgekomen en wordt in Nederland op 14 juni 2012 uitgebracht. En is meer dan de moeite waard. Filt And Squalor is meteen een goede start om deze prima bak herrie te beoordelen. Ook Things That Hide Away valt in deze categorie. De 6e song van het album is weer een voorbeeld van alt-country: The Canopy en erg geslaagd. Het slotnummer Home is een echte meezinger en een mooi slot van dit geslaagde album!
  15. [12] Mark Lanegan Band - Blues Funeral
    Een heerlijk dark & blues album! The Gravedigger&rsquos Song zet gelijk goed de toon. Het voortrollend duister! Darkblues als maar mogelijk is. Gevolgd door het mooie Bleeding Muddy Water. Voor de liefhebber puur genieten! Het gaat maar door &lsquoSt Louis Elegy&rsquo.
  16. [8] Django Django - Django Django
    Een tip van Culture Vulture januari 2012. Default is bijvoorbeeld een bijzonder nummer.
  17. [-] M. Ward - A Wasteland Companion 16.99 / LP 20.99
    Matthew Ward heeft zich in ruim tien jaar tijd ontwikkeld van een lofi singer-songwriter - luister maar eens naar het kaalgestripte Duet For Guitars #2 - tot een kleurrijke popster met een eigen geluid. Het was even een paar jaar stil rondom zijn solocarrière, maar dat had alles te maken met She & Him, het duo met Zooey Deschanel, en de supergroep Monsters Of Folk. Ward was ook flink op drift en reisde de wereld over, wat nu resulteert in het ambitieuze A Wasteland Companion dat in acht verschillende studio&rsquos werd opgenomen en vele gastmuzikanten kent. Ward heeft een fantastische, sonore stem die ouderwets klinkt in combinatie met soepele akoestische gitaren en stemmige strijkers. Mooie, liefelijke songs worden soms lekker verstoord door een gruizige gitaarsolo zoals in het schitterende Me & My Shadow. A Wasteland Companion is een ideale kans op een doorbraak.
  18. [-]Sweet Billy Pilgrim - Crown And Treaty 16.99
    Sweet Billy Pilgrim genereert een complexe sound waarin gelaagde elektronicapatronen zich verweven met elektrische gitaar, banjo en koraalgezang. De band klinkt typisch Brits - symfonisch en proggy, een alternatieve Elbow - maar bevindt zich ook in dezelfde hoek als de New Yorkers van Grizzly Bear en Department Of Eagles, of de landelijke pracht van Bon Iver. Sweet Billy Pilgrim ademt schoonheid, vervreemdende schoonheid. Crown And Treaty, Sweet Billy Pilgrims derde, is dan ook weer een fascinerend, betoverend werkstuk. Atmosfeer, geladenheid en popgevoeligheid gaan hand in hand in de negen afgewogen, doeltreffende indie-symfonische songs, die tezamen een emotioneel, hartveroverend album vormen. Aldus PlatoMania
  19. [15] Shearwater - Animal Joy
    Recensie Plato/Mania:
    Inmiddels kunnen we ons elke twee jaar verheugen op een nieuw album van Shearwater. Animal Joy is inmiddels het zevende album van de groep rondom Jonathan Meiburg (ex-Okkervil River). Sinds hun derde album Winged Life uit 2004 heeft de band de lat hoog gelegd en wisten ze met de Island Arc trilogie (Palo Santo, Rook, The Golden Archipelago) de verwachtingen moeiteloos in te lossen. Op een nieuw label (Sub Pop) trekt dit nieuwe album de lijn van The Golden Archipelago op fraaie wijze door en laat de groep een bij vlagen opvallend opgewekt geluid horen (het titelnummer, You As You Where).
  20. [16] Damien Jurado - Maraqopa
    Een tip van DJ Maus die er zijn mag. Mooie sfeervolle en toch stevige muziek. Nothing Is The News is als opening een goede song; de titelsong is ook zeer geslaagd, verder is This Time Next Year prachtig!
  21. [17] Chuck Prophet - Temple Beautiful
    Deze LP dubbelaar mag er zijn! Het openingsnummer is gelijk goed: Play That Song Again. Het meest sfeervolle nummer is misschien wel Museum Of Broken Heart, heerlijk!!! Het slotlied is wat mij betreft de uitschieter van het album Emperor. Recensie van Plato/Mania: Ondanks het uitblijven van enorme verkoopcijfers, levert Chuck Prophet het ene prachtalbum na het andere af. Sterker, zijn platen worden steeds beter, met als (voorlopig?) hoogtepunt deze conceptplaat geïnspireerd door San Francisco. Play that song again, zingt Prophet al in het eerste nummer, I could hear it all night long en dat geldt voor de hele plaat. Het is bekend, maar Chuck Prophet is niet alleen een briljant gitarist, maar bovenal een geniaal songschrijver die hemelse melodieën koppelt aan schijnbaar achteloos rondgestrooide rifjes en prachtige arrangementen. De zon breekt spontaan door bij Castro Halloween en Museum Of Broken Hearts steekt de hele Green On Redcatalogus naar de kroon. Ryan Adams en Tom Petty ineen. Chuck Prophet is een hele grote.
  22. [26] Dawes - Nothing Is Wrong
    Een tip van Guus Muyres, de specialist in Americana, (Alt) Country en aanverwante zaken! Mooi album. Een groep die al een tijd bezig is en voor mij geheel nieuw.
  23. [-]Richard Hawley - Standing At The Skys Edge 14.99 / LP CD 34.99
    In het Verenigd Koninkrijk is Hawley een gevestigde naam. Met een aantal albums vol meeslepende romantiek en groots aangezette arrangementen wist hij indruk te maken met zijn donkere stem en fraai gitaarspel. Het nieuwe album van Hawley breekt met het bekende geluid. Het is zijn eerste plaat voor Parlophone en weg is de orkestrale aanpak. Hawley wilde terug naar de basis van gitaar, bas en drums en dat werkt evengoed. Simpel doch doeltreffend. Aldus PlatoMania
  24. [-] Jack White - Blunderbuss 14,99 / HQ LP download 20,99
    In januari 2012 werd plots aangekondigd dat er een album van Jack White zou verschijnen. De eerste solo plaat van Jack White, die naast The White Stripes, zich onder andere bezighield met The Dead Weather, The Raconteurs en een samenwerking met Wanda Jackson. Maar nu is dan het moment aangebroken dat hij dat zijn nieuwe muziek onder zijn eigen naam uitbrengt. Een zeer veelzijdige plaat, met de eerste officiële single Sixteen Saltines als instant rocker, en andere nummers die een meer rootsy en gospel feel omarmen. Liedjes die variëren in geluid en sfeer, soms naar een hoogtepunt gebracht middels een geweldige gitaarsolo en anderzijds gedreven door groots pianospel. Het begin van zijn solo carrière is daar. Aldus PlatoMania
  25. [-]Counting Crows - Underwater Sunshine 15.99
    Saturday Nights & Sunday Mornings is alweer vier jaar oud en vorig jaar was er een live-plaat. Er is dus lang gewacht op het nieuwe album van Counting Crows. En de eerste teleurstelling is er al voordat de plaat de speler in gaat want er staan vijftien covers op. Nog steeds geen echt nieuwe nummers dus van de band. Writers block? De teleurstelling verdwijnt echter als sneeuw voor de zon want Duritz en zijn kompanen klinken fris, geïnspireerd en gretig en maken zich nummers van uiteenlopende artiesten als Fairport Convention, Teenage Fanclub, Travis, Gram Parsons, Bob Dylan/The Byrds en The Faces geheel eigen. En dan kom je nu retromania dominant is, een heel eind. Counting Crows gaan met dit album zelfs op tournee en dat zou ondanks een gebrek aan nieuw eigen werk wel eens een groot succes kunnen worden. Gewoon omdat ze in hun koffers behalve eigen onverslijtbare oudjes ook fraaie werkjes van anderen hebben zitten. Aldus PlatoMania
  26. [-] Florence & The Machine - MTV Unplugged 14.99 / CD DVD 19.99
    Zangeres Florence Welch heeft met haar band The Machine een unieke unplugged sessie opgenomen in het kader van MTV Unplugged. Uniek is dat niemand minder dan Josh Homme, bekend als frontman van stonerrockgroep Queens Of The Stone Age, meewerkt aan een van de nummers. Jackson is de uitkomst van de samenwerking tussen beide artiesten. Daarmee is een onwaarschijnlijke combinatie van 2 artiesten weer eens volledig ten gronden gebracht. Florence, die prachtige popliedjes maakt en bekend staat om haar parel van een stem deed het nummer, wat oorspronkelijk van Jerry Leiber & Billy Edd Wheeler is (bekend gemaakt door Johnny Cash en June Carter), samen met Josh Homme.
  27. [22] Rufus Wainwright - Out Of The Game
    Het zoveelste goede album!
  28. [-] Philip Sayce - Steamroller
    De muzikale carrière van Philip Sayce is al in een vroeg stadium zeer succesvol te noemen.
    Dat de in Wales geboren en in Canada opgegroeide gitarist over een bijzonder talent beschikt wordt al heel snel duidelijk. Via werkgevers als Melissa Etheridge en Jeff Healey, die hij overigens als zijn mentor beschouwde, bewijst Sayce het ook helemaal zelfstandig aan te kunnen op het in 2005 uitgebrachte solodebuut Peace Machine.
    De solo-optredens van Sayce en zijn band zijn ronduit indrukwekkend te noemen en het is juist zijn reputatie als performer die het aantal volgelingen steeds maar doet toenemen. Met het uitbrengen van Steamroller, album nummer vier, is Sayce er wederom in geslaagd om enkele geweldige knallers aan zijn rijke oeuvre toe te voegen en wordt het hoog tijd dat ook het studiowerk nu eens de erkenning krijgt die het verdient.
    In het begeleidend schrijven wordt zelfs gesproken over &lsquoa heavyweight sonic and emotional juggernaut fueled by Sayce&rsquos unstoppable talent&rsquo. De neutrale luisteraar hoort echter een muzikant die op intense wijze in diverse stijlen voor een heel pure benadering kiest waarin ruimte genoeg overblijft om ook met technische skills te imponeren. Zo bevat het stevige Beautiful een funky vibe waarin de falsetto van Sayce een voorname rol heeft terwijl in Black Train onvervalst gebeukt wordt. Het instrumentale eerbetoon aan Aberystwyth, zijn Welshe geboortegrond laat nog eens overduidelijk horen in hoeverre de invloeden van de Britse gitaristen aanwezig zijn. Met Steamroller kan dus een breed publiek worden vermaakt. Waar het debuut duidelijk werd gekenmerkt door een bluesy aanpak, wordt tegenwoordig steeds vaker voor een bredere benadering gekozen. Niet langer blijkt Sayce het slechts van zijn, sterk door Hendrix beïnvloede, gitaarvirtuositeit te moeten hebben. Ook op het vocale vlak blijft hij in zowel het stevige Rhythm and Truth als het ingetogen en betoverend mooie Marigold ijzersterk overeind. Aldus BluesMagazine
  29. [-]Decemberists - We All Raise Our Voices To The Air 18.99
    Met The Hazards Of Love en The King Is Dead vestigden The Decemberists voorgoed hun naam. Het laatste album schopte het zelfs tot een nummer 1 notering in de Billboard. e band heeft een lange tour in de VS gedaan en dit album is het verslag daarvan. Opgenomen in 20 verschillende steden is dit een overtuigend bewijs dat de band echt tot de top van de alternatieve country-folk-rock is gaan horen en daar nog wel even zal blijven. Aldus PlatoMania
  30. [12] Kathleen Edwards - Voyageur
    Haar debuut Failer stamt al weer uit 2003. Deze singer/songwriter komt uit Ottawa, Ontario en beweegt zich in de genres alternative country en folk. Van dit album wil ik noemen Chameleon Comedian en A Soft Place To Land. Als single is Changes The Sheets uitgebracht.
  31. [13] Nada Surf - The Stars Are Indifferent To Astronomy
    Dit is al het 7e album van deze band uit New York, opgericht in 1992 en bekend van de hit: Popular. Clear Eye Clouded Mind is een stevige opener, Waiting For Something is sfeervol, When I Was Young is akoestisch en Jules & Jim is grote klasse. En album om vaker naar te luisteren.
  32. [-] Dr. John - Locked Down 17.99
    Bijna veertig jaar schelen ze, Dr. John en Dan Auerbach van The Black Keys. De ene een icoon met al een onvoorstelbare carrière achter zich, de ander een rijzende ster. Er worden wel vaker dit soort uitersten bij elkaar gezocht, maar vaak levert het geforceerde resultaten op die het verwachte effect van 1 1 =3 bij lange na niet waar maken. De nieuwe plaat van Dr. John, met Auerbach als producer, medecomponist en muzikant overtreft dat rekensommetje echter met verve. Van Dr. John weten we natuurlijk al decennia lang dat het een veelzijdige en creatieve songwriter is, maar hoe moeiteloos hij hier samensmelt met de eigentijdse geest van Auerbach is fenomenaal. Het omgekeerde is echter evengoed het geval, waarbij de muzikanten elkaar hoorbaar vinden in Auerbachs gevoel voor nostalgische authenticiteit en Dr. Johns eeuwigdurende nieuwsgierigheid naar onbekende muzikale paden. Het titelnummer opent de plaat met een typische contrabasgroove zoals die ook op een albums van The Black Keys had kunnen staan en ook de soepel glijdende gitaren en zinderende orgeltjes klinken niet onbekend. Het nummer krijgt echter een ongekende coolness zodra de zang van Dr. John erbij komt. Je hoort uiteraard constant referenties naar de muzikale achtergronden van beide heren, maar de opwinding die de nummers oproepen zijn te groot om je daar mee bezig te houden. De verleidelijke swing van Revolution, die geniale riff van Ice Age of dat beest van een solo in Getaway, ieder nummer is weer een nieuwe reden om stijl achterover te slaan.
  33. [-] Lost In The Trees - A Church That Fits Our Needs
    Waar de uit North Carolina afkomstige Ari Picker op het opmerkelijke debuut van Lost In The Trees niet helemaal leek te kunnen kiezen tussen folk, indie en (semi-)klassiek, is hij er op A Church That Fits Our Needs in geslaagd om de afzonderlijke stijlen volledig te integreren. Het resultaat is een bijzonder fraaie indiefolkplaat die wordt gedragen door wijds uitwaaierende strijkers en de opvallende stem van de klassiek geschoolde Picker, nog altijd de belangrijkste man in dit collectief uit North Carolina. Centraal thema is de zelfmoord van Picker&rsquos moeder (zij is de vrouw op de hoes), maar A Church That Fits Our Needs is eerder een louterende luisterervaring dan een deprimerende. Naast de strijkers is er dit keer ook een belangrijke rol weggelegd voor de stem van bandlid Emma Nadeau die vaak op prachtige wijze samen vloeit met die van Picker. Hoewel soms op het randje van kitsch, is dit overweldigende tweede album van Lost In The Trees een enorme stap vooruit ten opzichte van het (overigens lang niet slechte) debuut en een aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld Bon Iver, Antony & The Johnsons en Rufus Wainwright.
  34. [10] Soap & Skin - Narrow
    Na het fantastische album Lovetune for Vacuum mag dit album er ook zijn. De verrassing van het eerste album is er natuurlijk af, maar openingssong Vater staat gelijk weer als een huis. De cover Voyage voyage vind ik minder geslaagd. Maar geldt natuurlijk dat smaken verschillen! Deathmental is een duister nummer, een echt electronic meesterwerkje, Cradlesong en Wonder zijn heel erg mooie meezingers.
  35. [-] Nite Jewel - One Second Of Love
    This Story is een prachtige sfeervolle opener, en dat is pas het begin.
  36. [30] Anneke van Giersbergen - Everything Is Changing
    Luister om te beginnen naar de prachtige single: Feel Alive van dit 4e studioalbum.
  37. [-] Daniel Rossen - Silent Hour
    Na een uitstekend solo album van Grizzly Bear-bassist Chris Taylor (CANT) is het nu multi-instrumentalist Daniel Rossen die zich aan een solo-uitstapje waagt. Ergens in Brooklyn schreef hij een aantal nummers die bedoelt waren als demo's voor het nieuwe album van zijn moederband (die later dit jaar verschijnt). Vijf songs bleken later toch te persoonlijk voor Rossen, daarom besloot hij deze te bundelen op een EP genaamd: 'Silent Hour / Golden Mine'. Het blijkt een meer dan welkom tussendoortje.
    Dat Daniel Rossen solo prima uit de verf komt is geen verassing. Als brein achter de band Department of Eagles bewees Rossen al een perfecte liedjesschrijver te zijn. Op zijn eerste echte solowerk is dit niet anders. De vijf rijk gearrangeerde liedjes op Silent Hour / Golden Mine maken stuk voor stuk indruk. Deze EP is daarom ook eigelijk (veel meer dan CANT) wat je zou verwachten bij een Grizzly Bear lid die solo gaat. Het voelt daarom ook gelijk wat vertrouwd aan, maar dit stoort nergens. Het is juist verdomt fijn om weer wat uit de Grizzly Bear stal te horen. Het Folky openingsnummer 'Up On High', bevestigd dit. De tijdloze stem van Rossen is karakteristiek en luistert als "vloeiende chocola" weg. In het iets stevigere 'Silent Song' gaat Rossen een prachtig duet aan met zichzelf, dit is dan ook puur genieten. 'Return to Form' valt op door de bijzondere muzikale omlijsting. Themanummer 'Golden Mile' is met de hard roffelende drums, het meest verassende nummer. Maar daartegenover staat dan weer de rustgevende, warme piano ballad 'Saint Nothing'. Deze kers op de taart is een ontroerend mooi hoogtepunt. Inderdaad, vijf totaal verschillende nummers maar ze vormen toch een geheel, en dan blijkt dit verslavende plaatje ook nog eens een groeiplaat te zijn die met elke luisterbeurt steeds meer sublieme details weergeeft.
    Rossen bewijst met Silent Hour / Golden Mine naast een getalenteerd songschrijver ook een fantastische muzikant te zijn. Silent Hour / Golden Mine bevat vijf nummer die akelig dichtbij de grens van perfectie komen. Mocht Rossen ooit besluiten zich te storten op een solo-carrière, heeft ie alvast een fan binnen. Rossen kan namelijk met gemak op eigen benen staan.

    Maar deze EP bevestigd nog iets. Namelijk wat voor begaafde muziekanten er spelen in Grizzly Bear. Na Chris Taylor weer geweldig solomateriaal uit de Grizzly Bear stal. Je begrijpt natuurlijk wel dat de verwachtingen voor de opvolger van 'Veckatimest' hooggespannen zijn. In de tussentijd is dit extreem verslavende, tegen het perfecte aanliggende minialbum, voer voor alle Grizzly Bear fans. Een lekker malse zalm voor een Grizzly Beer zeg maar...
    van: [url]http://daanmuziek.blogspot.com/2012/03/daniel-rossen-silent-hour-golden-mine.html[/url]
  38. [7] Paul McCartney - Kisses On The Bottom
    Inmiddels zijn we gevorderd tot het 23e album!!! Opgenomen in New York en LA met producer Tommy LiPuma. Een jazzy album met veel covers, echt easy listening muziek. De Engelse Toni Bennet! Met drie eigen nummers: Only Your Hearts; Baby&rsquos Request en mijn favoriet: My Valentine.
  39. [8] Mars Volta - Noctourniquet 17,99
    Deze week verschijnt het zesde studioalbum van de Amerikaanse rockband The Mars Volta. Noctourniquet is de opvolger van Octahedron en geschreven door Omar Rodriguez-Lopez en Cedric Bixler-Zavala. Eerstgenoemde tekende ook voor de productie van de plaat. Het complete album bevat 13 tracks en wordt door de band zelf omschreven als divers maar met een duidelijk Mars Volta geluid. De eerste single is getiteld The Malkin Jewel. Aldus PlatoMania
  40. [9] Laura Gibson - La Grande
    Het 3e album van deze zangeres uit Oregon, uit het gehucht Coquille vlakbij de Grote Oceaan mag er zijn. Le Grande is een stadje in dezelfde regio waar niet veel gebeurd en mensen vooral doorrijden. Mooie muziek, luister naar Fire.
  41. [11] Lisa Hannigan - Passenger
    De albumopener Home is een mooi begin van een plaat die er mag zijn. Net als Sea Sew uit 2008.
  42. [13] Lennard Cohen - Old Ideas
    Amen is een pracht van een song! Naast al die andere kleine meesterwerkjes op dit 12e album!
  43. [14] Jim Moray - Skulk
    Het begin direct al goed met de eerste song genaamd The Captain&rsquos Apprentice. Ook dit is een tip van Culture Vulture van eind januari 2012. Je kunt alle nummer beluisteren via de website van Jim Moray: http://www.jimmoray.co.uk/
  44. [18] Chris Isaak - Before The Sun
    Een album met covers uit 2011 dat in 2012 in Nederland is uitgekomen.
  45. [-] Lianne la Havas - Lost And Found (EP)
    Onder Andere het mooie No Room For Doubt ft. Willy Mason.
  46. [-] Cloud Nothings - Attack on Memory
  47. [-] Sinead O&rsquo Connor - How About I Be Me (And You Be Me)
  48. [-] Aster Aweke - Checheho
    Uit het hart van Ethiopië!
  49. [20] Dean McPhee - Song Of The Black Peace
    Een geheel instrumentaal werkstuk dat er zijn mag. Best bijzonder, zie verder Culture Vulture van januari 2012. Songs die er voor mij uitspringen zijn Power Of Nines en Golden Bridge.
  50. [21] Portico Quartet - Portico Quartet
    Tip van Culture Vulture eind januari. Een prima jazzalbum. De speellijst:Ruins;Spinner;Rubidium;Export For Hot Climates; Lacker Boo; Steepless; 4096 Colours; City Of Glass en Trace.
  51. [22] Josh Ritter - Bringing In The Darlings (EP)
  52. [23] Cheyenne Marie Mize &ndash We Don&rsquot Need (EP)
  53. [24] Blaudzun - Heavy Flowers
    Een Nederlands debuut, dat er zijn mag. Al gehoord in DWDD.
  54. [25] Dan Mangan - Oh Fortune
    Dit album kwam in Nederland eind november 2011 uit.
  55. [27] Casting Crowns - Come To The Well
    Zo zie je maar weer, zelfs een zéér geliefde groep kun je mislopen, daarom dit album uit 2011 alsnog opgevoerd! City Of The Hill is een heerlijke song, om er één te noemen.
  56. [28] Shins - Portret Of Morrow
    Dit 4e album kwam uit op 16 maart 2012 en is wat mij betreft een teleurstelling!
  57. [29] First Aid Kit - Lions Roar
  58. [31] Justin Townes Earle - Nothings Gonna Change 14.99 / LP 19.99
    Geheel in het straatje van zijn vorige drie albums, levert Justin Townes Earle weer een kort maar prikkelend plaatje af. Muzikaal breekt hij echter een beetje met zijn voorgangers, want zoals hij zelf al aangeeft zocht hij het dit keer meer in de Memphis Soul hoek. Het songschrijven met de paplepel ingegoten, presteert hij het keer op keer een tiental fraaie liedjes te schrijven met een duidelijke kop en staart. Toch gaat het bijna ogenschijnlijk gemak waarmee hij ze lijkt te schrijven niet vervelen en pakt het dan ook slim aan zijn albums kort te houden, zodat je na het luisteren het schijfje graag weer aanzet. Ook Nothing's Gonna Change, in vier dagen live opgenomen, is hiervan een duidelijk voorbeeld. Het album klinkt naturel en warm qua productie en het dromerige karakter van de liedjes past prima bij een lui uurtje in de zon. Behalve orgeltjes, piano's, lapsteel en stemmig gitaarwerk, zijn de blazers echt een rake toevoeging. Van niks teveel of te weinig, maar luchtig met inhoud. Down On The Lower East Side en de subtiele opener Am I That Lonely Tonight? zijn enkel typerend voor dit zinstrelende meesterwerkje.
  59. [32] Ann Brune - It All Starts With One
  60. [33] Lambchop - Mr. M
  61. [35] Chieftains - Voice Of Ages
  62. [36] Bruce Springsteen - We Take Care Of Our Own
    Zo bombastisch als Born In The USA waarmee Springsteen dat gelijknamige album opende, is het niet, maar de klappen zijn raak, de gitaariff lijkt gemaakt om meteen een stadion aan het springen te krijgen en het refrein bedoeld om luid mee te schreeuwen: &lsquoWe take care of our own.&rsquo De jaren tachtig synthesizersound heeft plaats gemaakt voor modernere geluidseffecten &ndash die vermoedelijk over een jaar of tien even gedateerd klinken &ndash en de tekst is even cynisch. Waar in 1984 Ronald Reagan de tekst van Born In The USA volkomen verkeerd begreep voor zijn campagne, laat Springsteen er nu geen twijfel over bestaan: &lsquoFrom the shotgun shack to the Superdome/ There ain&rsquot no help, the cavalry stayed home&rsquo. We zorgen voor onszelf en vooral voor onszelf, wie niet meekan, laten we achter. Een boodschap die keer op keer terug komt op dit bijzonder strijdlustige album, het eerste na het overlijden van Clarence Clemmons, al is die hier nog te horen in Wrecking Ball en Land Of Hope And Dreams, een ouder nummer dat flink bewerkt is. Het conflict tussen de Amerikaanse droom en de realiteit anno 2012 is het thema van deze plaat, zo laten ook nummers als Death To My Hometown, het titelnummer, Easy Money (waarin Wall Street de wind van voren krijgt) en This Depression duidelijk horen. Verdwenen is de typische sound van de E Street Band, gekomen is een mengelmoes van invloeden uit traditionele folk, Ierse strijdliederen, gospel, en in Rocky Ground zelfs rap. Dit alles overgoten met een modern sausje en hier en daar raggende gitaren. De melodieën zijn echter niet overal even sterk, en de effecten doen soms gekunsteld aan. Na het door 9/11 geïnspireerde The Rising en het geforceerde Obama-optimisme van Working On A Dream is de woede authentiek, maar Springsteen is op zijn best als hij die koppelt aan het desolate van Nebraska. Kortom: beter dan zijn directe voorgangers, geen klassieker.
  63. [-] Ringo Starr - Ringo 2012
  64. [-]Willis Earl Beal - Acousmatic Sorcery 15.99 / LP 17.99
    Het verhaal is pakkend. De 23-jarige Willis Earl Beal wordt om medische redenen afgewezen voor het Amerikaanse leger, is teleurgesteld, vlucht naar New Mexico en raakt tot overmaat van ramp depressief. Daar schrijft hij, overvleugeld door woede en verdriet, tientallen liedjes. Inmiddels is Willis 27 en leeft hij nog steeds een vrij anoniem bestaan, temeer omdat hij aan social media een broertje dood heeft. Af en toe laat hij ergens zijn telefoonnummer achter, zodat fans of nieuwsgierigen hem kunnen bellen en hij een liedje kan zingen. Schrijven kan ook. Laat je adres achter en hij stuurt een tekening terug. Zijn muziek is een mengelmoes van blues, soul en ondergrondse preken met gesproken woorden over angst, verveling, eenzaamheid en dood. Liederen gemaakt door een creatieve geest, vanuit het niets geschreven en ingezongen door een goedkope microfoon en dito cassetterecorder. Rauw, emotioneel en recht voor de raap.
  65. [-] Dry The River - Shallow Bed
    Gemist in 2011!
  66. [-] Mastersons - Birds Fly South
  67. [-] Maria de Fatima - O Vento Mudou
  68. [-] Mad Buffalo - Red And Blue
  69. [-] Karl Jenkins - Peacemakers
    The Peacemakers, a brand new choral work composed by Karl Jenkins, offers
    inspiration and solace for a time in need of both. It features texts from
    some of the greatest peacemakers throughout history, including Mahatma Gandhi,
    Martin Luther King Jr., the Dalai Lama, Nelson Mandela, Anne Frank and
    Mother Teresa, as well as words from the Bible and the Qur'an with some
    new text specially written by Terry Waite.

    Video documentary:


    The 17 short movements are performed by various combinations of the London
    Symphony Orchestra, the Rundfunkchor Berlin, City of Birmingham Youth Chorus
    and 1000-strong choral society The Really Big Chorus, made up of members of
    UK choirs from across the country brought together in one studio. Guest
    artists include violinist Chloë Hanslip, soprano Lucy Crowe, Davy Spillane
    on Uilleann pipes, Indian bansuri (ethnic flute) player Ashwin Srinivasan
    and jazz greats Nigel Hitchcock and Laurence Cottle.
  70. [-]Chants de la Mediterranee
    Melos 19,99
    De Frans Iraanse percussionist Keyvan Chemirani brengt in de zomer van 2011 drie ensembles uit drie verschillende culturen bijeen: De muzikanten uit Tunesie, Griekenland en Spanje laten elkaar delen in hun muzikale achtergrond, waarbij ze elkaar inspireren en met elkaar musiceren. Dit levert niet alleen een boeiend concert en beeldmateriaal op, maar ook een prachtig album waarbij voor het eerst deze verschillende culturele tradities bij elkaar komen. Flamenco en Griekse muziek vermengen zich met de klanken uit de woestijngebieden tot een divers en toch homogeen geluid dat de Middellandse Zee omgeeft. Een boeiend project, die liefhebbers van de lokale muziek zeer zal aanspreken.
  71. [-] Cowboy Junkies - The Wilderness &ndash Nomad vol. 4
  72. [-] Le Super Borgou de Parahou - The Bariba Sound
  73. [-] Anathema - Weather Systems Ltd Ed. 15.99 / 2LP 34.99
    Weather Systems gaat rustig verder waar het succesalbum Were Here Because Were Here uit 2010 ophield. Dus met gedragen, melancholieke en atmosferische gotische doomprogrock, maar dan met een beetje meer. Een beetje meer pathos, een beetje meer passie, een beetje meer gedragen samenzang, een beetje meer klanktapijten, een beetje meer vocalen van die uitstekende zangeres Lee Douglas. Dat gaat ietwat ten koste van het gitaarwerk van Daniel Cavanagh dat minder nadrukkelijk naar voren komt en die rol hebben de synths overgenomen, maar dat is maar een klein pijnpuntje. Want potdorie, wat is dit een groeiplaatje waar je de tijd voor moet nemen. Niets aan je kop, de kat de deur uit, de buren naar de woonbeurs gestuurd, open met die volumeknop en dicht met die ogen en genieten maar, zie het dan nog maar s droog te houden. Dit wordt, pardon is een van de topplaten van 2012. Aldus PlatoMania
  74. [-]Miike Snow - Happy To You 17.99 / Deluxe 19.99 / LP 24.99
    Het Zweedse elektronische poptrio Miike Snow komt met haar tweede album getiteld Happy To You. Deze plaat werd vooral geïnspireerd door het vele touren, na het grote succes dat het titelloze album uit 2009 had. Was het eerste album een experiment van een trio dat slechts goede ideeën had, nu is het gezelschap gegroeid tot een hechte band. Het geluid is dan ook scherper en strakker. Aldus PlatoMania
  75. [-] Sea of Bees - Orangefarben
  76. [-] Zooey Deschanel & M. Ward - Sweetheart
  77. [-] Daniel Loheus - Gunder
  78. [-] US Rails - Southern Canon
  79. [-] Tolouse Low Trax - Jeidem Fall
    Detlef Weinrich uit Dusseldorf geeft hier zijn visitekaartje af.
  80. [-] Toots Thielemans - Yesterday & Today
    Out Of the Blue; T2: mooie selectie gemaakt van oude en nieuwe liedjes. Toots is inmiddels 89 jaar!
  81. [-] Tribes - Baby
    Ook uit de EP: We Were Children
  82. [-]Zulu Winter - Language 14.99 / LP 15.99
    Het grappige aan Zulu Winter is dat ze elkaar twaalf jaar kennen. In al die tijd geen album. Nu wel en het vijftal uit Oxfordshire, Engeland heeft wat singles uitgebracht en veel getoerd. Er werd lang naar dit album uitgekeken. In Engeland hebben ze een cultstatus en zullen hoogstwaarschijnlijk doorbreken met dit prachtige debuut. Geproduceerd door Tom Morris in de 4AD studio in Wandsworth en in Miloco Pool in Zuid-Londen, werd het in New York gemixt door Claudius Mittendorfer, van Interpol en The Vaccines. Een overdonderend geluid gedomineerd door toetsen doet denken aan veel Engelse bands met vlagen Echo & The Bunnymen, wat Verve en Cure. Single We Should Be Swimming werd 150.000 keer bekeken op YouTube en werd als ?Hottest Record In The World? gekozen door dj Zane Lowe. De band heeft trouwe fans en terecht. Ze hebben talent voor prachtige popsongs. Van de elf nummers op dit album is meer dan de helft mogelijke kraker. Het zou mij niet verbazen als dit album gaat gelden als een klassiek debuut. Maar het hebben over hypes en beloftes is gevaarlijk, er zijn er veel gestruikeld. Maar met dit uitstekende debuut hebben ze een belangrijke stap gezet. Binnenkort op tournee met Keane. Aldus PlatoMania
  83. [-] Beach House - Bloom 16.99 / LP CD 29.99
    De vraag of het meesterwerk Teen Dream kon worden overtroffen is ongetwijfeld meermaals rondgegaan in de hoofden van alle bewonderaars van Beach House. Zangeres Victoria Legrand beschrijft Bloom als een reis. Ze zingt over de onvervangbare kracht van de verbeelding met betrekking tot de intense ervaring van het leven. Een bloei is slechts tijdelijk. Mooi en om te koesteren, al is het maar voor even. Het album trapt af met Myth, een meeslepende en niet te versmaden nummer waarbij de sound herkenbaar is en het geechode stemgeluid van Legrand wordt omringd met de kenmerkende klanken en een kleurrijke gloed die Beach House de laatste jaren zo groot heeft gemaakt. Het album bestaat uit tien pareltjes en is doorspekt met vrolijke noten, melancholie en optimisme, zoals tijdens uitschieters als The Hours, Troublemaker en Myth. Louter afsluiter Irene is zwaar en traag, doch bovenal Beach House. Zelden zal elders in 2012 de schoonheid van de eenvoud zo wondermooi worde n weergegeven als op dit prachtige album. Aldus PlatoMania
  84. [-] Luka Bloom - This New Morning 15.99
    These songs mainly come from other peoples lives and experiences, schrijft Luka Bloom in het boekje van zijn nieuwe plaat. De officiële opvolger van het alweer vier jaar geleden verschenen Eleven Songs opent echter met een prachtig ingetogen liedje met de titel How Am I To Be? Het tweede liedje is nog mooier en gaat over het historische bezoek van Queen Elizabeth II aan Ierland, vorig jaar, de eerste keer in honderd jaar dat een Brits staatshoofd het eiland bezocht. She remembered our losses, she remembered her own, and in that moment, a seed was sown. Ook de economische crisis, die zijn thuisland hard heeft getroffen, en de Japanse tsunami van vorig jaar, leverden inspiratie op voor bijzondere liedjes. Hoop overheerst op deze in muzikaal opzicht ingetogen en vaak spaarzame plaat. Luka Bloom heeft het nog steeds. Aldus PlatoMania
  85. [-] Lower Dens - Nootropics
    Dreampop uit Baltimore, Maryland, met een vleugje psychedelisch, ook is er sprake van shoegaze [onbeweeglijk met hun hoofd naar de schoenen kijken]. Alphabet Song is een openingssong op niveau, gevolgd door het lekker wegtikkende Brains. Ook Propagation is een heerlijk nummer. Eigenlijk is dit helemaal een droom van een plaat!
  86. [-] Santigold - Master Of My Make Believe
    Op 27 april verschijnt het nieuwe album van Santigold (voorheen Santogold) getiteld Master Of My Make-Believe. Master Of My Make-Believe is de langverwachte opvolger van haar debuutalbum Santogold (2008). De openingstrack Big Mouth heeft een aanstekelijke Braziliaanse sound die het karakter van de Queen Of All Pop 2008 én het album perfect weerspiegelt: stoer, catchy, krachtig en energiek. De track - geproduceerd door Switch en Buraka Som Systema - is al meer dan een half miljoen keer op YouTube bekeken.
    De eerste officiële single Disparate Youth is geproduceerd door Santigold zelf en Ricky Blaze en bevat elementen van verschillende muziekstijlen, waaronder reggae, breakbeat, pop, rock en urban. De single is geremixt door producers Switch, Two Bears en Amateur Best. De track staat inmiddels op de playlist van 3VOOR12 en is 3VOOR12 single van de week geweest! De vraag die Santi tijdens het opnemen van deze plaat continu in haar hoofd hield was &lsquoInto what fantasy do you hurl yourself as you gaze into the glow of your machine?&rsquo

    De Amerikaanse zangeres en producer Santigold uit Philadelphia brak in 2007 door met de single Creator en was te horen op het album Version van Mark Ronson. Voordat Santi besloot solo te gaan, was ze leadzangeres van de in 2002 in Philadelphia opgerichte punkrockband Stiffed. Santigold is populair bij andere artiesten en heeft recentelijk samengewerkt met grote namen in de muziekindustrie zoals David Byrne, Amadou and Mariam en de Beastie Boys. Wereldwijde aandacht trok Santigold gedurende haar optreden en verschijning op het alom bekende festival South By Southwest in Austin, Texas (US) in maart van dit jaar. Santigold is uitgeroepen tot Best Breakthrough Artist op de NME Awards USA in 2008 en Music Vanguard op de ASCAP Pop Music Awards in 2009. Aldus PlatoMania
  87. [-] Will Stratton - Post Empire
  88. [-]Loudon Wainwright III - Older Than My Old Man Now 14.99
    Na ondermeer een reeks thematische albums, zoekt Loudon het ditmaal heel dicht bij zichzelf. Hij legt uit, dat waar collega's van zijn generatie zich momenteel bezig houden met het schrijven van memoires, hij zijn 'swingende' verhaal liever verteld in een liedje van drieeneenhalve minuut. Het album werd dan ook zijn meest persoonlijke in jaren, maar niet perse zijn meest intieme. Loudon betrekt namelijk zijn hele familie bij het geheel, van Rufus en Martha tot de twee kinderen en zelfs vrouwen uit latere huwelijken. Het meest aangrijpend is Over The Hill, die hij in 1975 schreef met Kate McGarrigle en hij hier zo stemmig laat horen met behulp van Martha en Chaim Tannenbaum. Niet alleen komen ook Ramblin' Jack Elliott en Chris Smither nog als gast voorbij, maar klap op de vuurpijl is het ongewone duet met Barry Humphries op I Remember Sex, hier in de gedaante van zijn beroemdste personage Dame Edna. Older Than My Old Man Now is dan ook eigenlijk een bijzonde r levendige plaat geworden, in lied, arrangement en samenwerking, ondanks de soms tranentrekkende openhartige liedjes. Aldus PlatoMania
  89. [-]Wovenhand - Live At Roepaen cd dvd 19.99 / 3LP 42.99
    Nog geen paar maanden geleden bracht David Eugene Edwards, ex Sixteen Horsepower, het prachtige boekwerk Black Of The Ink uit, om nu alweer met een nieuwe release ten tonele te verschijnen: Live At Roepaen, opgenomen in Ottersum. Edwards en Nederland hebben wat met elkaar. Al is het alleen al om de vele prachtige kerken die ons land herbergt, want Edwards en Onze Lieve Strenge Heer hebben ook wat met elkaar. En dus trof ik hem vorig jaar ook in de prachtige Lebuinuskerk in Deventer voor een verstild akoestisch concert. Edwards lijkt aan recycling te doen, maar Edwards laat zich niet recyclen. Elke opname van zijn hand is doorspekt van pure diepe emotie en daarom zou hij voor hetzelfde gemak volgende maand een registratie van het concert in Deventer uit kunnen brengen. Zet Edwards in een kerk en het kippenvel komt spontaan tot bloei. Het album Folklore van zijn band Sixteen Horsepower loopt als een rode draad door dit optreden, Hutterite Mile en Flutter zijn eenzame hoogtepunten. De bijgevoegde dvd laat zien dat het waarschijnlijk nooit lachen zal worden met David Eugene, daarvoor is zijn stem en zijn geweldige banjo- en gitaarspel te sacraal, maar ook zonder humor en geloof in een lieve heer is Live At Roepaen een adembenemende reis! Aldus PlatoMania
  90. [-] Patrick Watson - Adventures In Your Own Backyard 14.99 / LP 19.99
    Eigenlijk is het moeilijk om een aantal zinnen op te schrijven over dit nieuwe album. Het beluisteren van dit album zorgt er namelijk voor dat je sprakeloos op een grote roze wolk wegdrijft in je gedachten. Patrick Watson is fantastisch. Niet alleen zijn stem, ook de prachtige klanken van de piano. Kippenvel, sprakeloos, verbluffend, verliefd. Aldus PlatoMania
  91. [-]Drs. P - Compile Comple 8 cds boek 49.99
    Compile Comple is een 8CD BOX & BOEK met het complete werk van Drs. P. en zal vanaf 20 april verkrijgbaar zijn. Aldus PlatoMania
  92. [-] Willie Nelson - Heroes 16.99 / LP 24.99
    Voor zijn nieuwe album Heroes werkte Willie Nelson nauw samen met zijn zesde zoon Lukas. Deze is op vrijwel alle songs als medevocalist te horen (en klinkt als twee druppels water) en schreef ook aan een paar songs mee. Oude bekenden horen we ook; Kris Kristofferson, Merle Haggard, Billy Joe Shaver en Ray Price vertolken een gastrol naast de jongeren in het gezelschap Sheryl Crow en Jamey Johnson. Zo krijgt het album de sfeer van de Highwaymen en is Willie nog steeds onverwoestbaar. Ronduit hilarisch is de bijdrage van Snoop Dogg met wie Willie een gezamenlijke voorliefde deelt en bezingt/rapt. Aldus PlatoMania
  93. [-]Ellen Ten Damme - Het Regende Zon 15.99
    Limited digipack edition 2 bonustracks
    Het Regende Zon van Ellen ten Damme bevat 13 nieuwe, Nederlandstalige liedjes waaronder de single Verder, Verder en de nieuwste single Het Regende Zon. Het Regende Zon is de opvolger van haar met goud bekroonde album Durf jij. De teksten van de liedjes zijn afkomstig van Ilja Leonard Pfeijffer, Harry Mulisch, Remco Campert en Ellen zelf. De muziek is gecomponeerd door Ellen ten Damme. Aldus PlatoMania
  94. [-] Rumer - Boys Don&rsquot Cry
  95. [-] Marina & The Diamonds - Elektra Heart
  96. [-] Regina Spektor - What We Saw From The Cheap Seats
  97. [-] Walter Trout - Blues For The Modern Daze
  98. [-] Black Seeds - Dust And Dirt
    Een reggaeplaat! Niet echt mijn ding. De loungeopener Out Of Light is wat mij betreft de beste song, gevolgd door de lounge/reggaesong Wide Open en tenslotte het reggae/funknummer Loose Cartilage. Er staan verder leuke reggaenummers op deze plaat, zoals de titelsong.
  99. [-] Hannah Cohen - Child Bride
    Don't Say is een mooie opener. Sorry een verrukkelijk melancholiek nummer. California is weer vrolijk. Kortom een mooie cd, lijkt wel wat op Jewel en Heather Nova, wat mij betreft geen bezwaar!
  100. [-] Storm Corrosion - Storm Corrosion
    Steve Wilson en Mikael Akerfeldt maken een bijzonder werkstuk, de ontmoeting van uitersten.
    Ruim tien jaar geleden brak Porcupine Tree door met de prog liedjes plaat Stupid Dream en Opeth met de brute prog metal van Blackwater Park. Twee uitersten van een toch al ruim opgerekte definitie van prog rock. Wie toen had gesuggereerd dat voormannen Steve Wilson en Mikael Akerfeldt ooit samen een plaat zouden maken, was voor gek versleten. Een decennium verder zijn ze elkaar muzikaal een stuk dichter genaderd. Leg Wilson&rsquos laatste meesterwerkje Grace For Drowning maar eens naast de seventies prog van Opeth&rsquos Heritage van vorig jaar. Storm Corrosion is in veel opzichten het verlengstuk van die twee platen, met stemmige toetsen en akoestische gitaren. Dit is geen overrompelende muziek die je stevig door elkaar schudt, maar een moedig werkstuk van twee heren die elkaar proberen te overtreffen in ingetogenheid. Over de hele plaat hangt een licht broeierige, soms wat onheilspellende sfeer: paranoïde geluidscollages, lieflijke instrumentatie en dreigende golven mellotron wisselen elkaar af. De gemakkelijkste weg is weer eens niet aan dit duo besteed en dat pleit voor ze. Aldus PlatoMania

Plaats een reactie:



CharlesWek
CharlesWek

Hi, look what a cool site I found, there you can win from $ 50 to $ 3000 , I managed to win $ 540, good luck to you [url=https://bit.ly/34jKEhC]https://bit.ly/34jKEhC[/url]

CharlesExtew
CharlesExtew

Hi, cool video to watch for everyone [url=https://bit.ly/2PoSCl9]https://bit.ly/2PoSCl9[/url]

RonaldClinc
RonaldClinc

Hi, here on the forum guys advised a cool Dating site, be sure to register - you will not REGRET it [url=https://bit.ly/2MpL94b]https://bit.ly/2MpL94b[/url]

RandallMEELP
RandallMEELP

[url=https://www.wssddc.com/smf/index.php?action=profile;u=53497]https://www.wssddc.com/smf/index.php?action=profile;u=53497[/url]