15 maart Waterschapsverkiezingen 2023!

15 maart stemmen voor het Waterschap!

Voor de partij WaterNatuurlijk Lijst 1 [nu zeven zetels en de grootste fractie] sta ik in het Waterschap Aa en Maas  op plaats 5. Geef mij uw vertrouwen en wij gaan dat net als de vorige periodes waar maken. U kunt ons er weer op aanspreken.

Waar staan we dan voor?

Water!

Water is een eerste levensbehoefte. Wij kunnen niet zonder.

Water moet ook lekker smaken. Het Brabantse water is van prima kwaliteit en lekker om te drinken. Grondwater smaakt echt anders dan drinkwater dat uit een rivier gewonnen wordt.

Wij moeten er daarom zuinig op zijn.  Het is ook goedkoop!

Doordat ons weer verandert moeten we ook meer water vasthouden om droge periodes te kunnen opvangen. De meer natuurlijke loop van sloten e.d. moet ook meer terugkomen. Met een moeilijk woord meanderen!

Vervuiling van het grondwater moet uiteraard ook voorkomen worden. Het illegaal dumpen van chemicaliën -vaak afkomstig van drugslaboratoria-  moet hard aangepakt worden. In de landbouw moeten we samen optrekken als het gaat om welke bestrijdingsmiddelen wel kunnen en welke echt niet. Er moet ook weer meer en gevarieerder leven in de sloten worden gevonden.

Overlast van water moet verder aangepakt worden. Bij voorbeeld vanuit het hoger gelegen wijkpark Rijpelberg te Helmond waar het water telkens weer het Drenthehof instroomt.  Waterbeheersing is ook noodzakelijk uit praktisch nut en om de betrokkenheid  bij  goed milieubeleid te bevorderen.

Mensen bestaan vooral uit water en is dus letterlijk en figuurlijk van levensbelang . Water natuurlijk!

Lodewijk den Breejen

Beneden Aa 

Helmond

 


Plaats een reactie: