Update april/mei 2012

Nog eens grondig de nieuwe tips uit april en mei 2012 van Hans Verbakel op zijn page Culture Vulture beluisterd. Op de oldies kom ik later nog terug. Nu genoeg stof voor de aanraders van 2012 en enkele van 2011.

  1. Rufus Wainwright - Out of the game
    Behalve de titelsong, vind ik Jericho een heel mooie en melancholieke ballad. Verder Barbara; Respectable Dive; Song of You en het prachtige slotnummer Candles.
  2. Django Django - Django Django
    Dat de nummers in elkaar doorlopen geeft alleen al een apart effect. Na de letterlijk introductie volgt de 2e song Hail Bop, een lekker nummer. Gevolgd door Default het bekendste nummer, het is ook een goed single. Het 4e nummer Firewater is ook een steengoede song. Het album loopt als een trein tot en met het 13e nummer Silver Rays. Een heel mooi album, een kanshebber voor de beste 20 van 2012.
  3. Jack White - Blunderbuss
    Missing Pieces is een prima start van het album, verder vind ik Love Inspirations; de titelsong; Hypocritical Kiss en het 12e nummer On and on and on erg goed. Het is een goed album, maar het is toch niet echt mijn muziek. Komt zeker niet in mijn top 20 van 2012.
  4. Michael Kiwanuka - Home Again
    Ook al komt soulmuziek niet voor in mijn favoriete eerste vijf van muziekgenres, wil dat niet zeggen dat ik dit album niet weet te waaderen, meer dan dat, het is een prachtig album. Het begint al direct met de mooie ballad Tell Me A Tale, gevolgd door het vlot wegtokkelende I'm Getting Ready. Het 4e nummer Rest is ook weer zo'n mooie ballad. Bones swingt de pan uit en Always Waiting verdient ook een eervolle vermelding. Een duidelijke kandidaat voor de top 20 van 2012!
  5. Sweet Billy Pilgrim - Crown and Treaty
    Progfolk van de bovenste plank! Het eerste nummer Joyful Reunion heeft echt hitpotentie. Archaeology is heel bijzonder. Blood is Big Expense en Kracklite bevallen me ook zeer. Het 8e nummer Shadow Captain is ook een absolute topper met dat orgeltje en het slotnummer Blue Fly Falls is weer een mooie ballad.
  6. Sinead O' Connor - How About I Be Me [And You Be Me]
    Een singlewaardig nummer met 4th and vine, gevolgd door het mooie Reason With Me. Dan het stevige Old Lady, Sinead heeft wat te bewijzen, zo lijkt het! Take of your shoes, is één van de mooiste songs van dit album, dit Jezusnummer bevalt mij zeer! Back Where You Belong is eveneens prachtig en met Queen of Danmark is er sprake van een sterke afsluiter.
  7. Blaudzun - Heavy Flowers
    Dit is inderdaad één van de betere singer/songwriters van Nederland. Samen met Anne Soldaat, waar we helaas weinig van horen, heeft het blijkbaar te druk in het bandje van Tim Knol, die overigens hier ook bij hoort. Flame On My Head is een prima opener, de titelsong is prima. Het 5e nummer We Both Know is mooi en stevig van structuur. Met Elephants [Nocturne] heeft dit album een prachtig slotakkoord.
  8. King Charles - Loveblood
    Aanvankelijk was ik hier bij de eerste keer beluisteren niet zo erg kapot van, maar na enkele volgende beluistersessies moet ik zeggen dat dit album steeds meer gaat leven. De openingssong is gelijk de titelsong en een prima binnenkomer. Een song over 'liefde terugvinden in je bloed' moet wel goed gaan! Daarna komt Mississippi Isabel , wat een mooi nummer is. Love Lust is leuk en vrolijk. Polar Bear is mijn favoriete nummer, wat een song! The Brightest is een heerlijke meezinger, wat voor veel nummers geldt. Beating Hearts; Coco Chitty en Wilde Love kunnen ook niet onvermeld blijven.
  9. Will Stratton - Post-Empire
    Dit album is in zijn geheel een zeer aangename luisterervaring. Het begint al direct stemmig met weemoedige violen en strijkers met You Divers en loopt uit in een stevig stuk gitaarmuziek. De 4e song is een uitmuntend voorbeeld van een zeer prettig zanggeluid en een voorttokkelend nummer: Cold New Marine.
  10. Leonard Cohen - Old Ideas
    Als ik het goed heb gelezen gaat Hans in september naar het liveconcert, we zijn benieuwd! Going Home is een heerlijke start, gevolgd door het Amen, dat eigenlijk als slotnummer beter past. Come Healing, het 7e nummer, is ook één van mijn geliefde songs op dit album. Met Different Sides is er sprake van een mooie brommerige afsluiter, met weer dat mooie sfeervolle achtergrondkoortje, dit keer met orgeltje!

Singles c.q. iPods
Ik heb de songs beluisterd, maar daarnaast van een aantal artiesten ook het bijbehorende album.

  1. Kyteman Orchestra - The Mushroom Cloud.
    Een aardig nummer van een goed album, maar niet echt een favoriet van mij.
  2. Gravenhurst - The Prize
    Een song van het album The Ghost in the Daylight, dat bij mij zeker in de top 20 van 2012 komt te staan. Dit is trouwens zeker een mooie song.
  3. Regina Spektor - Don't Leave Me [Ne Me Quitte Pas]
    Op aanraden van Hans heb ik het bijbehorende album What We Saw From he Cheap Seats toch gedownload, het is inderdaad een goed album en dit nummer is leuk. Maar het nieuwe is er wel een beetje af.
  4. Patrick Watson - Into Giants
    Een sfeervol en leuk nummer van het prima album Adventures In Your Own Backyard.
  5. Of Monsers And Man - Little Talks
    Een van mijn favorieten van 2012 , komt hoog in mijn eindlijst, zowel songs als album.
  6. Electric Guest - Awake
    Een verrukkelijke song van het prima album Mondo uit 2012, en de EP This Head I Hold uit 2011 [met het prachtige nummer Jenny, dat in mijn top 5000 allertijden op 3467 staat] één van de ontdekkingen van dit jaar en een prima tip van Culture Vulture.
  7. John Talabot ft. Pional - Destiny
    Een prachtig nummer en eveneens een prima tip van Culture Vulture; op het album Fin staat ook Journeys van John Talabot ft. Ekhi, eveneens een heel mooie song. Het hele album Fin is overigens de moeite meer dan waard.
  8. Daniel Rossen - Golden Mile
    Weer een heel goed nummer, Up On High en Silent Song zijn zo mogelijk nog beter van het album, of EP: Silent Hour/Golden Mile.
  9. Breton - Edward The Confessors
    Bombastisch en leuk nummer.
  10. Team Me - Show Me
    Mooi nummer, Breton en Team Me hebben gelijk een notering gehaald in de top 5000 allertijden! Respectivelijk 4969 en 4970 van Nieuw.us.
  11. Jason Marz - I Won't Give Up
    Mooi nummer, staat op 3468 in mijn top 5000 allertijden van Nieuw.us.
  12. Stero Venus ft. Rumer - John Sebastian's Girl
    Via YouTube beluisterd, een heerlijk luisterliedje!
  13. Young Magic - Sparkly
    Een uitstekend nummer van het album Melt. Een prima tip, kende dit niet. Het album komt zeker in mijn top 100 van 2012.
  14. Belbury Poly - The Geography
    Van het album The Belbury Tales en net als song 13 prachtig en voor mij nieuw.
  15. Clark - Broken Kite Footage
    Electronic top music! Het album Iradelphic is helemaal een aanrader. Dus wederom een primatip van Culture Vulture.
  16. Tim Christensen & The Damn Crystalls - Happy Ever After
    Leuk nummer, niet bijzonder.
  17. Francois & The Atlas Mountains - Piscine
    Alleen al omdat het frans is een leuk liedje! Wat weten wij nu helemaal van franse muziek, waarschijnlijk beroemd in Frankrijk en totaal onbekend in de rest van de wereld.
  18. Kindness - Cyan
    Van het album: World, You Need A Change Of Mind. Een mooi album, dit nummer Cyan, is inderdaad wel het beste nummer.
  19. Alabama Shakes - Hold On
    Album: Boys & Girls, een prima album. Hold On is inderdaad een goed nummer, maar mijn toppers zijn toch: I Foud You en Boys & Girls.
  20. Pugwash - Here We Go 'round Again
    Met Andy Partridge, een leuk nummer. Het is echt een 'Beatlesnummer'! At The Sea van het album Eleven Modern Antiquities is ook erg leuk.

Zo, nu is het wel even genoeg! moet mijn eigen top klassiek en top 100 van juli ook nog maken. De oldies krijgen later nog extra aandacht!


Plaats een reactie: